ΕΛΛΑΔΑ

Ήττα Ερντογάν σε Σμύρνη, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου με 50% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Με καταμετρημένο το 68% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοτό 50,32%. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 40,94% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια μεγάλη ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 58,58% των ψήφων έναντι 33,52% του αντιπάλου του, με το 44,11% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 48,12% έναντι 37,08% του Χαμζά Νταγ. 

Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων:

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει και στην Επικράτεια καθώς στο 22% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 38,16% έναντι 39,26 που συγκεντρώνει το Λαϊκό Ρεπουμλπικανικό Κόμμα.

Η αντιπολίτευση έχει πάρει κεφάλι στη δυτική Τουρκία και τα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ το κυβερνών κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του στην ενδοχώρα.

cnnturk4

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button