ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν μόνος του, δεν τον ήθελαν οι άλλοι» λέει δάσκαλος για τον μαθητή που σκοτώθηκε στις Σέρρες

Σέρρες: «Έχω μπροστά μου την εικόνα – Ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συγκλονίζει ο δάσκαλος που είδε την τραγωδία…

Συγκλονισμένος ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες από τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Βασίλη. Ο άτυχος μαθητής της ΣΤ’ σκοτώθηκε στην έκρηξη του λεβητοστασίου.

Ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, όπου έχασε την ζωή του από έκρηξη στον καυστήρα ο 11χρονος Βασίλης, περιγράφει τις στιγμές που συγκλονίζουν.

Φανερά συγκινημένος, ο δάσκαλος του ολοήμερου που ήταν παρών στο περιστατικό, περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, τα τραγικά δευτερόλεπτα, το σύννεφο σκόνης και τα παιδιά που έπεσαν στο έδαφος για να προστατευθούν.

«Την έχω την εικόνα μπροστά μου. Εκείνη την ώρα έβγαλα το παιδί (σ.σ. τον 11χρονο Βασίλη) να παίξει. Δεν το έπαιζαν οι άλλοι γιατί ήταν μικρότερος και λίγα λεπτά μετά συνέβη. Εκεί στην πόρτα μπροστά»!

Σέρρες: Τα πρώτα λόγια της αδερφής του Βασίλη

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο», ήταν τα λόγια της επτάχρονης αδερφής του παιδιού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο δημοτικό σχολείο των Σερρών.

Ο θείος του 11χρονου Θόδωρος Καντάς, περιγράφει τραγικές στιγμές και δίνει εκ μέρους των γονέων του 11χρονου το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», αλλά κυρίως ότι οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στέλνοντας τα παιδιά τους σχολείο.

Σέρρες: Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια

Η οικογένεια του άτυχου 11χρονου, έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, συμφωνεί στις εκτιμήσεις του κατά μεγάλο ποσοστό με τον πραγματογνώμωνα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αιτία της έκρηξης είναι εμφανής, σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών στον καυστήρα του σχολείου (εργολάβος και ηλεκτρολόγος), μετά τις καταθέσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο ότι η έκρηξη του λέβητα δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Related Articles

Back to top button