ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν γεμάτος κόπρανα, είχε μώλωπες και πληγές»: Ξεσπά ο αδερφός του ΑμεΑ για τον εφιάλτη που έζησε σε δομή στην Θεσσαλονίκη

Η καταγγελία για βασανιστήρια ΑμεΑ σε μονάδα φροντίδας στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σε δύο συλλήψεις

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και βασανισμό τροφίμου, σε δομή φροντίδας ΑμεΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Ένας άνδρας καταγγέλλει πως ο 49χρονος αδερφός του -άτομο με αναπηρία- ζούσε εφιαλτικές στιγμές στην εν λόγω δομή, που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών, ενώ ήδη έγιναν δύο συλλήψεις, ενός 56χρονου και ενός 44χρονου. Ο 56χρονος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος του χώρου, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερείτο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Σοκάρει η καταγγελία: Ο αδερφός μου έκλαιγε, «Γιώργο με χτυπάνε» έλεγε

Όταν ο καταγγέλλων πήγε να επισκεφθεί δύο φορές, απρογραμμάτιστα, τον αδερφό του, είδε πως το θύμα ήταν σε κακή κατάσταση, εξηγεί στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 49χρονου, Αθανάσιος Διαλυνάς.

«Ήταν γεμάτος κόπρανα, είχε πληγές, είχε μώλωπες», λέει χαρακτηριστικά.

Ο αδερφός του 49χρονου, που ζει στο εξωτερικό, πραγματοποίησε και δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη στη δομή -διαπιστώνοντας πως η παραμέληση πλέον έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Μάλιστα, καταγγέλλει τον φροντιστή του αδερφού του και για σωματική κακοποίηση.

«Έκλαιγε. «Γιώργο με δένει, Γιώργο με χτυπάει κάθε μέρα. Δεν μπορώ άλλο, θα πεθάνω»», περιγράφει.

Νοσηλεύεται ο 49χρονος

Ο ιερέας, υπεύθυνος της δομής φαίνεται πως είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας του 49χρονου, με την υπόθεση πλέον να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να υποστήριξαν προανακριτικά ότι ο χώρος δεν ήταν δομή φιλοξενίας.  Ο 49χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Related Articles

Back to top button