ΕΛΛΑΔΑ

Ισχνή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

Κατά τον Ιούνη του 2017 το οικονομικό κλίμα στην χώρα μας,  εμφάνισε μικρή βελτίωση σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των οικονομιών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 94,0 μονάδες έναντι 93,2 μονάδων τον Μάιο του 2017, παραμένοντας ωστόσο, κάτω της επίδοσης του Ιανουαρίου (95,1 μονάδες). Την ίδια στιγμή ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη έφθασε σε υψηλά δέκα ετών.

Στα επιμέρους στοιχεία για τη χώρα μας, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις -7,3 μονάδες από -10,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -68,8 μονάδες έναντι -69,7 μονάδων τον Μάιο.

Βελτίωση εμφάνισε και ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος ενισχύθηκε στις -55,6 μονάδες από -67,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, επιδείνωση κατέγραψε ο δείκτης λιανικού εμπορίου, ο οποίος υποχώρησε στις -3,4 μονάδες έναντι 1,5 μονάδων τον Μάιο του 2017, αλλά και ο δείκτης υπηρεσιών, ο οποίος διολίσθησε στις 9 μονάδες από 11,5 μονάδες προηγουμένως.

Related Articles

Back to top button