ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Έκκληση των καθηγητών μετά την εξαφάνιση 17χρονης – «Της χρωστάμε μια αγκαλιά»

Άφαντη παραμένει η 17χρονη μαθήτρια Μάγια Παπαδοπούλου, η οποία εξαφανιστηκε την περασμένη Πέμπτη, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Ο Συλλογος καθηγητών του
7ου ΓΕΛ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε έκκληση για βοήθεια σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την οικογένεια της κοπέλας. Οι ίδιοι με ένα συγκινητικό κείμενο ευχήθηκαν η αγαπημένη τους μαθήτρια να «είναι καλά» και «να επιστρέψει στην οικογένεια της άμεσα!».

«Τη μέρα που εξαφανίστηκε ήταν ντυμένη με κόκκινη μπλούζα, μαύρο παντελόνι και καφέ μπότες. Η Μάγια είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα με καλλιτεχνικές ανησυχίες και της αρέσει να ζωγραφίζει. Στα συρτάρια μας ήδη κάποιοι καθηγητές έχουμε σκίτσα της με τα πρόσωπά μας. Σκίτσα που μαρτυρούν το ταλέντο και την καλλιέργεια της Μάγιας. Σκίτσα που μαρτυρούν επίσης τη βαθιά ματιά της στο «εντός» του κάθε ανθρώπου, γι’ αυτό και είναι φτιαγμένα με τρυφερότητα και λεπτότητα. Γραμμές μολυβιού πάνω σε χαρτί που φωνάζουν δυνατά λέξεις και συναισθήματα», ανεφεραν στο κείμενο τους και συνέχισαν: «Όλοι οι συνάδελφοι στο 7ο Λύκειο Ηρακλείου θέλουμε να ξέρει πως την αγαπάμε και την περιμένουμε στο σχολείο. Τι κι αν οι συνθήκες είναι διαφορετικές, σύντομα θα ηχήσει το σχολικό κουδούνι! Μέχρι τότε, όλοι περιμένουμε να δούμε στις οθόνες μας το χαρακτηριστικό bonjour της Μάγιας μας! Και αργότερα, περιμένουμε να ανταμώσουμε ξανά και να μας εκπλήξει με τα έργα της. Δεν γίνεται να αφήσει τους υπόλοιπους καθηγητές χωρίς σκίτσα!».

Οι καθηγητές της 17χρονης ανεφεραν ακόμη πως: «Θέλουμε να ξέρει πως αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της εφηβικής της καρδιάς, πως μοιραζόμαστε τις ελπίδες της για έναν κόσμο καλύτερο και άδολο, πως αντλούμε δύναμη από παιδιά σαν κι αυτήν και πως είμαστε δίπλα της να της κρατήσουμε το χέρι. Θέλουμε να ξέρει πως είμαστε και θα είμαστε πλάι της σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Μα πιο πολύ θέλουμε να ξέρει πως μας χρωστά και της χρωστάμε ένα χαμόγελο από κοντά και μια σφιχτή αγκαλιά. Μάγια, γλυκό μας κορίτσι, ευχόμαστε να είσαι καλά και να επιστρέψεις σύντομα στην οικογένειά σου, στους φίλους και τις αγαπημένες σου γάτες».

Related Articles

Back to top button