ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Αγωνία για την μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια λυκείου που υπέστη ανακοπή έπειτα από το αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αρμόδιες πηγές στην ΕΡΤ, το κορίτσι που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να παραλαμβάνουν την άτυχη μαθήτρια και να την μεταφέρουν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Μάλιστα, η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η διοίκηση του Βενιζελείου νοσοκομείου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ενημερώθηκαν οι γονείς της

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς της 17χρονης μαθήτριας και το βράδυ της Κυριακής έφθασαν στο Ηράκλειο

Related Articles

Back to top button