ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Εθελοντισμού της MSD: Πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους της MSD

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2016: Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, την ημέρα Εθελοντισμού της MSD, όλοι οι εργαζόμενοι της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρείας πρόσφεραν τη θετική τους ενέργεια και την καλή τους διάθεση βοηθώντας κοινωνικές δομές και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη.
Η Ημέρα Εθελοντισμού της MSD έχει καθιερωθεί ως ανταπόκριση στην αντίστοιχη παγκόσμια Ημέρα που έχει οριστεί στις 5 Δεκεμβρίου. Έτσι, φέτος, στις 2 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να συνεισφέρουν σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (bazaar, περίπτερα), να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και να βάψουν, να καθαρίσουν, να μαγειρέψουν και να σιδερώσουν για τα κέντρα φιλοξενίας των οργανώσεων «ΕΛΕΠΑΠ», «Make a Wish», «Γιατροί του Κόσμου», «Χαμόγελο του παιδιού» και για το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και της προσφοράς, που διέπει την MSD, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αφού κατέγραψαν τις ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων, οργάνωσαν τις δράσεις τους εστιάζοντας στη δημιουργία κλίματος χαράς και κυρίως ασφάλειας για τα παιδιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του έτους οι εργαζόμενοι έχουν προσφέρει περίπου πάνω από 4.300 ώρες εθελοντικής εργασίας, με τη στήριξη της εταιρείας, η οποία παρέχει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο να κάνει 40 ώρες εθελοντικής εργασίας ανά έτος.
Μάλιστα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 125 χρόνων από την ίδρυση της MSD, η εταιρεία έθεσε ως στόχο οι εργαζόμενοί της να προσφέρουν όλο το 2016 συνολικά 125.000 ώρες εθελοντικής εργασίας, παγκοσμίως. Ήδη, ο στόχος αυτός έχει υπερκαλυφθεί, καθώς έχουν προσφερθεί σχεδόν 145.000 ώρες εθελοντικής εργασίας, με το υποκατάστημα της Ελλάδας να έχει συνεισφέρει τις 4.300!
«Η εθελοντική προσφορά με αποδέκτες ανθρώπους που έχουν ανάγκη αποτελεί βασικό συστατικό της εταιρικής κουλτούρας της MSD παγκοσμίως και βέβαια της MSD Ελλάδας. Γι’ αυτό και η Ημέρα Εθελοντισμού της MSD είναι μια από τις καλύτερες μέρες του χρόνου για όλους μας στην εταιρεία. Είναι η μέρα χαράς, συνεργασίας, προσφοράς και αγάπης γιατί βλέπουμε να γίνονται πράξη βασικές μας αξίες, όπως η συνεισφορά και η φροντίδα», αναφέρει Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Associate Director Policy and Communications της MSD Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά, οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι της MSD στις 2 Δεκεμβρίου 2016, είναι οι εξής:
• Στην ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχαν στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι όπου κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και στολίδια για να διατεθούν προς πώληση από τα bazaar της ΕΛΕΠΑΠ. Υπενθυμίζεται ότι για την ΕΛΕΠΑΠ στις αρχές του χρόνου, είχε δημιουργηθεί, με πρωτοβουλία της MSD και με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων, η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία, «Βήματα Ζωής».
• Στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» έβαψαν το Κέντρο Φιλοξενίας 100 Ασυνόδευτων Ανήλικων “Ελαία” στην Παιανία.
• Στoν οργανισμό «MAKE A WISH» συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια, ανέλαβαν το πακετάρισμα και την ταξινόμηση υλικών για το πρόγραμμα του οργανισμού στο παράρτημα της Αθήνας, ενώ στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης, βοήθησαν στο «στήσιμο» του περιπτέρου.
• Για το Ορφανοτροφείο του Βόλου καθάρισαν, στόλισαν και οργάνωσαν τον ειδικό χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο BAZAAR της MSD, τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.
• Στο «Χαμόγελο του παιδιού» εργάστηκαν στα Κέντρα Στήριξης στα παραρτήματα της Αθήνας, των Χανίων, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας, του Πύργου, του Αγρινίου και της Χαλκίδας, ενώ στο Σπίτι του Χαμόγελου στο Μοσχάτου μαγείρεψαν και απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά. Τέλος, στο «Σπίτι στο Φοίνικα» εργαζόμενοι της MSD στόκαραν και έβαψαν πόρτες και σιδέρωσαν για τους φιλοξενούμενους της δομής!

Σχετικά με την MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά. Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 250 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.
Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Related Articles

Back to top button