ΕΛΛΑΔΑ

Η Μυρτώ κοιτά την Ακρόπολη χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη στο πλευρό της 

Στα 95 της χρόνια, η χήρα του Μίκη Θεοδωράκη, απολαμβάνει τη θέα του σπιτιού της μόνη της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν υπήρξε μόνο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης αλλά και ερωτευμένος άνδρας, με τη γυναίκα του Μυρτώ να είναι συνεχώς στο πλευρό του.

Αν και δεν συνήθιζε να αναφέρεται στην προσωπική του ζωή, ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δίπλα του τη νεανική του αγάπη, Μυρτώ Αλτίνογλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα.

Μάλιστα, η γυναίκα της ζωής του Μίκη, λειτούργησε ως σύμβολο σε πολλά τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Μαργαρίτα είχε περιγράψει τη μητέρα της ως μια πολύ δυναμική γυναίκα που ήταν μάνατζερ αλλά και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα οικονομικά του Μίκη.

«Μόνη της πια»

Πλέον η Μυρτώ Αλτίνογλου είναι 95 χρονών και πέρα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καλείται να διαχειριστεί τη μεγάλη αυτή απώλεια από τη ζωή της.

Η 95χρονη Μυρτώ έχει μείνει μόνη της να κοιτά την Ακρόπολη, το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού που ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε ότι θα του λείψει περισσότερο όταν θα φύγει από τη ζωή.

Τη φωτογραφία που δείχνει τη χήρα του Μίκη Θεοδωράκη να κοιτά τον Ιερό Βράχο καθισμένη σε μια καρέκλα δημοσίευσε η κόρη της, Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας στη λεζάντα «Μόνη της πια, μανούλα μου!».

Ένας από αυτούς που σχολίασαν την ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ήταν ο αδελφός της Γιώργος, ο οποίος έγραψε: «Έχει εμάς».

Related Articles

Back to top button