ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef

Μετά από πέντε δύσκολες δοκιμασίες η νεαρή σεφ από την Μυτιλήνη σήκωσε την κούπα του MasterChef

Από την περασμένη εβδομάδα, οι δύο φιναλίστ – η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης, υποβλήθηκαν σε πέντε απαιτητικές δοκιμασίες, στην τελική και απαιτητική προς την κατάκτηση του τίτλου και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. 

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, ο εξώστης ήταν γεμάτος από τους υπόλοιπους παίκτες του φετινού ριάλιτι, τους οικείους και τους φίλους των δύο τελευταίων διαγωνιζόμενων, που επί πέντε μήνες έδιναν μάχη για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Τζιοβάνι, Ανούς, Παύλος, Λία, Μαρία, Τζαμαλής και πολλοί άλλοι ήταν εκεί για να ενθαρρύνουν τους συμπαίκτες τους. Η Μαργαρίτα είχε αποχωρήσει, χάνοντας μόνο ένα MasterClass και επιστρέφοντας ένα επεισόδιο αργότερα, στις καθιερωμένες «επιστροφές» του ριάλιτι. Αντίθετα ο Διονύσης δεν βγήκε ποτέ από το σπίτι του MasterChef ως την ημέρα του τελικού. 

Μετά από κυριολεκτικά 8.000 τεστ λόγω κορωνοϊού (συνολικά ως παραγωγή), 12 mystery boxes και 25 καλεσμένους, οι δύο φιναλίστ διαγωνίστηκαν απόψε για τελευταία φορά. 

Κομβικό ρόλο στην βραδιά και την τελική βαθμολογία έπαιξε ο 49χρονος σεφ Jason Atherton, του οποίου συνταγές κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ. Ο σεφ Atherton είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, υπήρξε «δεξί χέρι» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο «Maze» στο Λονδίνο και συμπαρουσίασε την εκπομπή του «My Kitchen Rules».

«Κάντε τους εαυτούς σας περήφανους και παλέψετε για τη ζωή σας» είπε ο Atherton στους παίκτες πριν ξεκινήσουν για να αντιγράφουν τα πιάτα του μέσα σε τρεις ώρες και τριάντα λεπτά. Ο Atherton ήταν ο μόνος που βαθμολόγησε στην τελευταία δοκιμασία

Τα μεσάνυχτα το Star επέτρεψε από τις διαφημίσεις με ζωντανή σύνδεση και τους τρεις κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο να ανακοινώνουν τη βαθμολογία ανά δοκιμασία, με εμβόλια βίντεο γεμάτα από καλές στιγμές και ευτράπελα του διαγωνισμού.

Στη βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 8 βαθμούς και ο Διονύσης 7 βαθμούς. Την ίδια ακριβώς βαθμολογία είχαν και στη δεύτερη δοκιμασία, ανοίγοντας την ψαλίδα στους δύο βαθμούς (16-14). Στην τρίτη δοκιμασία που διεξήχθη στη Χαλκιδική με τον chef Μπερσέλιους, η Μαργαρίτα έλαβε 7 βαθμούς και ο Διονύσης 8 (23-22). 

Στη βαθμολογία της τέταρτης δοκιμασίας που έγινε στην κουζίνα του MasterChef, με μενού που δημιούργησαν οι ίδιοι οι παίκτες, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 7 βαθμούς ανεβαίνοντας στους 30 πόντους και ο Διονύσης έλαβε από τους τρεις κριτές επίσης 7 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στους 29 βαθμούς. 

Ο Jason Atherton ήταν εκείνος που έστειλε την Μαργαρίτα στην κορυφή, βαθμολογώντας την με 8 στα 10, ανεβάζοντας την στους 38 βαθμούς.  Ο Διονύσης χρειαζόταν το απόλυτο 10 για να περάσει μπροστά με 39 βαθμούς, κάτι που όμως δεν συνέβη και με 8 βαθμούς από τον σεφ Atherton ανέβηκε στους 37 και έμεινε στην δεύτερη θέση. 

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα στον διαγωνισμό, η Μαργαρίτα είχε κερδίσει και το Silver Award, παίρνοντας ακόμα 10.000 ευρώ. 

Related Articles

Back to top button