ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η επικοινωνιακή καταιγίδα Λουκόπουλου, η ψυχραιμία Γκίζα και η προσπάθεια Μπουλέ-Κωνσταντόπουλου

Οχτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο στον δήμο Ναυπακτίας, άρχισε να ανεβαίνει μάλλον νωρίς!

Ο Ιανουάριος, ήταν αναμφισβήτητα ο μήνας Λουκόπουλου. Η ενσωμάτωση Γούλα στο τέλος Δεκεμβρίου, δεν εξέπληξε πολλούς, αφού ήταν κάτι που αναμενόταν, με τις όποιες δυσκολίες. Η επιστροφή όμως του Ανδρέας Κοτσανά, όχι μόνο δεν αναμενόταν, αλλά πυροδότησε και σειρά εξελίξεων. Ο πρώην αντιδήμαρχος, από την στιγμή που ανακοινώθηκε, ξεκίνησε να φέρνει κόσμο στον Λουκόπουλο. Δουλεύοντας κυρίως στον δήμο Χάλκειας, οι αλλαγές από τις εκλογές του 2019, είναι εμφανείς! Απέκτησαν πλέον ερείσματα στον Γαλατά και την υπόλοιπη Χάλκεια με σημαντικούς υποψηφίους και πλέον για πρώτη φορά, μπορούν να έχουν κάποια αισιοδοξία στην περιοχή, δεδομένης της κυριαρχίας στο Αντίρριο.

Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν και προβλήματα. Η Αγγελική Σμπούκη, η οποία είχε βάλει βέτο στον Λουκόπουλο για την επιστροφή Κοτσανά, φαίνεται πως έχει κλείσει για Γκίζα. Εμφανίζεται μάλιστα θυμωμένη, καθώς ο Τάκης Λουκόπουλος, δεν της τηλεφώνησε καν, μετά τις περιβόητες αναρτήσεις της όταν ανακοινώθηκε η προσχώρηση Κοτσανά.

Στην επικοινωνιακή καταιγίδα του Λουκόπουλου τον Ιανουάριο, η αντίδραση Γκίζα, παρά τις όποιες εκπλήξεις, ήταν ψύχραιμη. Δεν υπήρξαν σπασμωδικές κινήσεις, ενώ εμφανίζονται ικανοποιημένοι, καθώς όπως λένε, το ψηφοδέλτιο Λουκόπουλου, «βαραίνει» με τις προσχωρήσεις παλαιών στελεχών. «Ο Γκίζας θα απαντήσει με το έργο του» μας είπε στενός του συνεργάτης, εννοώντας έργα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η παράταξη Γκίζα βέβαια, παραμένει ενωμένη, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν και θα στηριχτεί και σε αυτές τις εκλογές στην Περιφέρεια. Γαλατάς, Πλάτανος, Αποδοτία και πλέον Πυλλήνη, θα είναι οι περιοχές που περιμένουν να καλύψουν την διαφορά που θα έχουν στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Η παράταξη Μπουλέ, με την προχθεσινή της ανακοίνωση, φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά στην κάθοδό της στις εκλογές, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους επιχειρούν την διάλυσή της. Είναι πλέον σαφές, όπως λένε οι ίδιοι, πως η ΑΔΚΝ θα έχει αυτόνομη πορεία στις εκλογές. Μάλιστα εκφράζουν πικρία, για την αποτυχία κοινής καθόδου με την Ενωτική Πρωτοβουλία με νέο υποψήφιο.

Στην παράταξη Μπουλέ επικρατεί αισιοδοξία, καθώς θεωρούν πως οι βουλευτικές εκλογές που έρχονται, θα πυροδοτήσουν σειρά εξελίξεων που θα τους κάνει πάλι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Η πλευρά Κωνσταντόπουλου, με την ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα, επιχείρησε να ταράξει τα νερά. Με βασικό σύνθημα, «δώστε την ευκαιρία στο νέο, αρκετά με το παλιό», θέλει να διεμβολίσει τους άλλους τρεις συνδυασμούς. Αν και πρέπει να πούμε, το συγκεκριμένο σύνθημα στέλνει το ανάποδα μήνυμα για την υποψηφιότητα του αδερφού του, Δημήτρη, που την ίδια ώρα, δίνει μάχη για την επανεκλογή του στα βουλευτικά έδρανα.

Στα θετικά της υποψηφιότητας Κωνσταντόπουλου, είναι πως κινητοποιεί μια μερίδα κόσμου που δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε εκλογές και σίγουρα βοηθάει στο να υπάρχει πλουραλισμός υποψηφιοτήτων αλλά και περισσότερη συμμετοχή στα κοινά. Η ανακοίνωση, σύμφωνα με πολλούς, δεν συνοδεύτηκε από κατάθεση στελεχών που θα δώσουν κύρος στον συνδυασμό, όμως όπως λέει η πλευρά Κωνσταντόπουλου, την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώσει λίστα 40-50 στελεχών, που θα αλλάξει τα δεδομένα στα αυτοδιοικητικά της πόλης. Αναμονή ως τότε.

Οι εξελίξεις τρέχουν λοιπόν και παρότι ο χρόνος φαίνεται να είναι αρκετός για ανατροπές, εν τούτοις, μπορεί αν είναι και λίγος για τις παρατάξεις ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Κι αυτό διότι, μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη, μεσολαβούν οι δύο μήνες Ιούλιος και Αύγουστος που είναι λίγο, «νεκρή περίοδος», καθώς και η προεκλογική των βουλευτικών που ακόμα είναι απροσδιόριστη, τόσο ως προς το εύρος, όσο και ως προς την έναρξη. Έτσι, μάλλον ο Φεβρουάριος μπορεί αν βγάλει και…λαγό!!

Related Articles

Back to top button