ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τον βασανισμό γυναίκας ΑμΕΑ στο Α.Τ. Ομονοίας

Η αποκάλυψη αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, επιβεβαιώνεται με ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία μάλιστα αναφέρει πως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν.

Η εφημερίδα έχει ανακοινώσει πως στην κυριακάτικη έκδοσή της θα παρουσιάσει υλικό από σκληρό βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να βρέχουν με μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε δικηγόρο, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Για το περιστατικό, όμως, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό και ενημερώνοντας πως οι δράστες έχουν συλληφθεί και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ εις βάρος τους.

Ο βασανισμός συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

Related Articles

Back to top button