ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομία ήξερε ότι η πρεσβεία του Ιράν ήταν στόχος του Ρουβίκωνα

Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα ήταν εδώ και δύο εβδομάδες η πρεσβεία του Ιράν

 

Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα ήταν εδώ και δύο εβδομάδες η πρεσβεία του Ιράν, όμως η αστυνομία αδυνατούσε να αυξήσει τα μέτρα φρούρησης, καθώς στην περιοχή του Ψυχικού βρίσκονται 81 διπλωματικές αντιπροσωπείες οι περισσότερες από τις οποίες φυλάσσονται.

Η αντίδραση του αστυνομικού φρουρού, που έχει τον βαθμό του αρχιφύλακα μη παραγωγικής σχολής και η περιβολή με το λευκό t-shirt ήταν αυτά που ενόχλησαν περισσότερο τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που επανασχεδιάζουν τον μνημόνιο ενεργειών, αυτό που επανασχεδιάστηκε φέτος το καλοκαίρι και περιλαμβάνει την προβλεπόμενη αντίδραση ακόμα και στις ακτιβιστικές ενέργειες του Ρουβίκωνα, αλλά και τους τρόπους φύλαξης προκειμένου να αποφύγουν έναν ακόμη διασυρμό από τα «χτυπήματα» της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στο κομμάτι που αφορά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που κάνει ο Ρουβίκωνας πριν τις ενέργειες του.

Για παράδειγμα, είχαν παρακολουθήσει για ημέρες την πρεσβεία του Ιράν και γνώριζαν ότι στις 6 αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών φρουρών.

Έτσι εκμεταλλεύτηκαν το δεκάλεπτο της αλλαγής όπου τα πράγματα είναι χαλαρά για να αιφνιδιάσουν τον σκοπό και να διασύρουν την Ελληνική Αστυνομία.

«Για εμάς ήταν πιο σοβαρές οι ενέργειες του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Γαλλίας και στο υπουργείο Εξωτερικών όπου υπήρχαν σε απόσταση αναπνοής δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και κανένας δεν κατάλαβε το παραμικρό ή η επίθεση στο τουρκικό προξενείο όπου υπήρχαν εννέα αστυνομικοί και κανένας δεν ακολούθησε τα μέλη της συλλογικότητας παρά η ενέργεια που έγινε με τον ένα και μοναδικό αστυνομικό φρουρό στην πρεσβεία του Ιράν…», τονίζει στο protothema αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

protothema.gr

Related Articles

Back to top button