ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση για τη ρατσιστική επίθεση από τον οδηγό του λεωφορείου

«Εδώ κάνω κουμάντο εγώ» – Έντονες αντιδράσεις για την συμπεριφορά του οδηγού του λεωφορείου στην Αθήνα σε μετανάστη

Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη. Οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του!

Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει (μη φορώντας μάσκα) στον μετανάστη. Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Δεν μετανιώνει για τη στάση του ο οδηγός

Ο οδηγός που μιλά στο MEGA και προσπαθεί να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά. Δίνει τη δική του εκδοχή εκεί αναφέρει ότι δεν έχει μετανιώσει για την στάση του.

«Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει, και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε» είπε και συμπλήρωσε

«Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα και αυτά, εμείς το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί».

«Πήγε κάποιος με το ζόρι και κάθισε δίπλα του επίτηδες και του είπε ότι δεν μπορεί να μας κάνει κουμάντο εδώ πέρα τι θα κάνουμε, και του είπα εγώ ‘σήκω να κάτσει η κυρία’» τονίζει.

«Έχει γίνει με εγκύους, έχει γίνει με ανθρώπους που είναι… Εδώ μιλάμε για έλλειψη σεβασμού, εδώ μιλάμε για σεβασμό. Θα έπρεπε να πει ‘ναι να σηκωθώ να κάτσετε εσείς, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα’. Δεν γίνεται δηλαδή να κάθεται ο 35χρονος και να μένει η 70χρονη όρθια. Καλώς ή κακώς εγώ έχω την ευθύνη και του λεωφορείου και των επιβατών. Δεν την έχει κάποιος άλλος. Δηλαδή αν η κυρία αυτή που είχε πρόβλημα με τη μέση και μου’ κανε τη δύο φορές τη σύσταση ότι δεν μπορεί να κάτσει αν γινόταν κάτι και πάταγα εγώ ένα φρένο και χτύπαγε, εγώ θα ήμουν υπεύθυνος» κατέληξε

Related Articles

Back to top button