ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Προφυλακιστέος ο δράστης – Λέει ότι δεν θυμάται τίποτα

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε προφυλακιστέος ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά τη σύντονη απολογία του ο 39χρονος κατηγορούμενος της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω των ισχυρισμών του περί ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται στο υπόμνημα του, να μην κάνει καμία αναφορά στο μοιραίο βράδυ και στην 28χρονη Κυριακή. Όταν δε ρωτήθηκε σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά από την 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα απ’όσα συνέβησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Οι ισχυρισμοί του 39χρονου

Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του περί ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού, πράγμα που ισοδυναμεί με ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, αναλύει τα ψυχιατρικά προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις φαρμακευτικές αγωγές που φέρεται να λαμβάνει.

Συγκεκριμένα, φέρεται να αναφέρει ότι έχει αποπειραθεί δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του και ότι από το 2013 έως το 2023 έχει νοσηλευθεί 7 φορές τόσο σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, όσο και δημόσιες δομές. Παράλληλα, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως παθαίνει ψυχωτικά επεισόδια, καθώς και ότι έχει διαγνωστεί για σοβαρές ψυχικές ασθένειες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button