ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης έπρεπε να είχε δικαστεί” αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., όταν ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι πέρασε αυτόφωρο και του έδωσαν προθεσμία, έπρεπε να πάει σε δίκη εντός τριών ημερών και να τεθεί υπό κράτηση έως τότε

Μία ζωή χάθηκε στους Αγίους Αναργύρους γιατί οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους, ως όφειλαν. Μία ζωή χάθηκε στο Μενίδι γιατί οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Δικαιοσύνης επίσης δεν τήρησαν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη νομοθεσία. Και στις δύο περιπτώσεις αβλεψίες εκπροσώπων της Πολιτείας οδήγησαν στις γυναικοκτονίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και το πάθημα ακόμα να γίνει μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., όταν ο 50χρονος κακοποιητής στις 7 Μαΐου, οδηγήθηκε για τελευταία φορά ενώπιον του εισαγγελέα που είχε στη διάθεσή του από τους αστυνομικούς όλο το ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας του συγκεκριμένου ζευγαριού, του άσκησε δίωξη, παραπέμποντάς τον στο αυτόφωρο.

Το αυτόφωρο συνήλθε κανονικά και ανέβαλε την εκδίκαση για αύριο 17 Μαΐου, αφήνοντάς τον ελεύθερο, ενώ όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, έπρεπε με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, να ορίσει δικάσιμο εντός τριημέρου και να διατάξει την περαιτέρω κράτηση του δράστη έως τη δίκη του.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ύποπτος για την ανθρωποκτονία είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 8 Μαΐου, την επόμενη δηλαδή της καταγγελίας. Μέχρι τότε κρατήθηκε. Ωστόσο, το δικαστήριο υποχρεωτικά ήρε την κράτηση του, αφήνοντας τον ελεύθερο, όταν η υπόθεση αφού ξεκίνησε αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου, προκειμένου να κληθεί εκ νέου το θύμα να καταθέσει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button