ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστής, έμπορος λαδιού και δάσκαλοι διορισμένοι διοικητές στα νοσοκομεία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο διορισμός ανθρώπων στα νοσοκομεία, που ουδεμία σχέση έχουν με τον τομέα της υγείας, καθώς νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με τους διορισμούς 111 νέων διοικητών.

Εκτός από το 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα που παραιτήθηκε μέσα στην εβδομάδα, μετά από έντονες αντιδράσεις, η λίστα φαίνεται πως περιλαμβάνει ακόμα έναν έμπορο λαδιού, έναν γυμναστή – προπονητή αλλά και δασκάλους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρουν και αρκετοί συνταξιούχοι.

ADS

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει πτυχίο που δεν σχετίζεται µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί με την εµπορία ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων. Ο ίδιος υπήρξε μέλος στο ∆Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου) και µέλος στο ∆Σ της ∆ιεπαγγελµατικής Ελαιόλαδου Ε∆ΟΕΕ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το «Έθνος», στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίστηκε ένας γυµναστής – προπονητής, ο Γιάννης Ανδρίτσος, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, που στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.   Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο Θ. Τσουρούλας ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και δύο δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναπληρωτής διοικητής του ογκολογικού νοσοκοµείου «Μεταξά» στον Πειραιά ορίστηκε ο δημοσιογράφος με ιστοσελίδα για την περιοχή, Σαράντος Ευσταθόπουλος.  

Ένας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, αναλαµβάνει το Νοσοκοµείο Ηµαθίας ενώ υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

  Οι μισθοί

    Οι µισθοί για τα στελέχη του ΕΣΥ έχουν µειωθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον υπολογίζονται µε βάση τις κλίνες που διαθέτει ένα νοσηλευτικό ίδρυµα. Για τα νοσοκομεία με περισσότερες από 400 κλίνες, οι διοικητές υπολογίζεται πως αμείβονται με 2.800 – 2.900 ευρώ «καθαρά», ενώ οι υποδιοικητές με 1.900 ευρώ. Στα µικρότερα νοσοκοµεία οι αµοιβές είναι αντίστοιχα χαµηλότερες.   

Από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που διορίζονται, οι 92 είναι άνδρες και οι 19 είναι γυναίκες.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button