ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός στο Σωτηρία: «Ασθενείς ζητούν να πάρουν δικούς τους να τους αποχαιρετήσουν»

«Το σπίτι μας είναι πια το νοσοκομείο. Οι ασθενείς είναι η οικογένειά μας», ανέφερε η Σταματούλα Τσικρικά, πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία»

«Μένουμε κάθε μέρα εδώ δυνατοί κορονοσκοποί», δήλωσε, με τα μάτια της να χαμογελούν και να στέλνουν ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα, η πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, αποδεικνύοντας πως, την ώρα που το ΕΣΥ λυγίζει από το βάρος, το 81% των ΜΕΘ της Αττικής είναι πλήρεις, το 86% σε πανελλαδικό επίπεδο και το 99% στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν με αποφασιστικότητα και ενσυναίσθηση καθημερινά τη μάχη τους ενάντια στον κορονοϊό.

«Το σπίτι μας είναι πια το νοσοκομείο. Οι ασθενείς είναι η οικογένειά μας», συμπλήρωσε με έκδηλη τη συγκίνησή της, σχολιάζοντας όσα βιώνει η ίδια και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό σε αυτό το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Παράλληλα, η κυρία Τσικρικά ανέφερε: «Μεγάλοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι μας αγκαλιάζουν, ζητούν να πάρουμε τα δικά τους πρόσωπα να τα αποχαιρετήσουν», ενώ, αναφορικά με το εάν οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ασθενείς, ανάλογα με την ηλικία τους, η γιατρός σημείωσε πως «δεν βρισκόμαστε στο σημείο να επιλέγουμε». 

Τέλος, αναφέροντας ένα από τα περιστατικά που τη συγκλόνισαν, είπε: «Με συγκλόνισε ο χαμός του 42χρονου συναδέλφου που κατέληξε, στην είδηση κάθε θανάτου από Covid συγκλονιζόμαστε». 

Related Articles

Back to top button