ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός παρέσυρε τον αστυνομικό στην Κατεχάκη – Του έδωσε ο ίδιος τις πρώτες βοήθειες

«Οι καλοί φεύγουν δυστυχώς» είπε ο πατέρας του 43χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του από την παράσυρση

Αστυνομικός με πολλά χρόνια εμπειρίας στην Τροχαία ήταν ο 43χρονος που σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στη λεωφόρο Κατεχάκη λίγο μετά την έξοδο της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας γιατρός.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ που μίλησε στο STAR, o όδηγός του ΙΧ ήταν αυτός που αρχικά έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο αστυνομικό πριν να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε βαρύτατα τραυματισμένο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όπως είπε, δε, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο 43χρονος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για άλλο τροχαίο που είχε σημειωθεί νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης, είχε βάλει κώνους για να φαίνεται ότι υπάρχει σταθμευμένο περιπολικό.

Στο STAR μίλησε και ο πατέρας του άτυχου 43χρονου αστυνομικού ο οποίος είπε ότι ο γιος του είχε πάει να κάνει αυτοψία για τροχαιο και τον παρέσυρε. «Οι γιατροί ό,τι μπορούσαν αλλά πήγε στο νοσοκομειο χωρίς σφυγμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε για τον γιο του «ήταν το πιο καλό παιδί. Όποιον και να ρωτήσετε στην Τροχαία θα σας πει γι’ αυτόν. Δεν χάλαγε χατήρι σε κάνεναν. Όλοι οι συνάδελφοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, ήταν με το χαμόγελο». 

«Οι καλοί φεύγουν δυστυχώς» κατέληξε ο τραγικός πατέρας.

O μοιραίος ελιγμός

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του αυτοκίνητου φέρεται να είπε στους αστυνομικούς για τον 43χρονο συνάδελφό τους ότι «δεν τον είδα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο οδηγός του αυτοκίνητου περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι καθώς κατευθυνόταν στην Κατεχάκη προς Ηλιούπολη, έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει το περιπολικο που είχε σταματήσει μετά την έξοδο της Αττικής Οδού για ένα τροχαίο που είχε σημειωθεί νωρίτερα.

Ο ελιγμός αυτός φέρεται να αποδείχθηκε μοιραίος για τον 43χρονο αστυνομικό της Τροχαίας ο οποίος, κατά πληροφορίες, είχε κατέβει από το περιπολικό και ήταν δίπλα του για να πάει στο όχημα που είχε εμπλακεί στο προηγούμενο τροχαίο.

Μια πρώτη εκτίμηση, δε, των αστυνομικών είναι ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον άτυχο 43χρονο πιθανότατα είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, κάτι που μένει να αποδειχθεί ή να διαψευστεί από τους ελέγχους και την έρευνα που θα γίνει για το τροχαίο δυστύχημα.

Related Articles

Back to top button