ΕΛΛΑΔΑ

Για τρίτη φορά αθώος ο Γεωργίου!

Κάποια στιγμή θα γραφτεί ιστορία για την δικαστική περιπέτεια του Γοώργου Γεωργίου

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε αρχικά από τον Πάνο Καμμένο και μετά από άλλους αντιμνημονιακούς, ως αυτός που…φούσκωσε το έλλειμα!

ADS

Ναι, φούσκωσε το έλλειμα! Δεν υπήρχε έλλειμα, ήταν πλαστά στοιχεία. Κι ας υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις τα στοιχεία που έδωσε ο Γεωργίου!

Η δικαστική περιπέτεηα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δεν έχει προηγούμενο.

Για τρίτη φορά  εξέδωσαν απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος ήδη έχει απαλλαγεί δυο φορές με βουλεύματα και άλλες δυο φορές είχε αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο η απαλλαγή του.

Οι δικαστές παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την παραπομπή σε δίκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης του Ανδρέα Γεωργίου, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα που τον έφερε ενώπιον τους. Η υπόθεση ως γνωστόν αφορά τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Πριν από την έκδοση αυτού του βουλεύματος είχε προηγηθεί η έκδοση δυο απαλλακτικών  βουλευμάτων και δυο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο. Η υπόθεση αυτή που το ενδιαφέρον της έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα έφτασε στο Εφετείο καθώς  την περασμένη Άνοιξη το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, έκανε δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου, την οποία άσκησε η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button