ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία : Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα

Είναι διάχυτη η πεποίθηση στο γερμανικό πολιτικό σύστημα πως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος και την βιωσιμότητά του δεν είναι ζήτημα που αφορά στην παρούσα χρονική συγκυρία. Ωστόσο αυτή η πεποίθηση συνοδεύεται από την εκτίμηση πως το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να συζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού έχουν παρέλθει οι γερμανικές εκλογές.

 

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Γενς Σπαν ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε σε σχετική τοποθέτησή του : “Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Εντός του Ιουλίου θα αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του. Ως προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα θα θέσει όμως μια ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτή η απόφαση του ΔΝΤ θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να ασχοληθούν με αυτό το θέμα – όχι άμεσα αλλά και ούτε τον επόμενο χρόνο”.

Περαιτέρω τόνισε πως “Το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους θα εξεταστεί τους επόμενους μήνες υπό το πρίσμα της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Σε περίπτωση που σημειώσει αναπτυξιακούς ρυθμούς θα μειωθεί και το συνολικό βάρος του χρέους. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε σε μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη. Το ζητούμενο δεν είναι η μείωση του χρέους αλλά πως θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη. Και όντως διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερο η Ελλάδα σημειώνει ανάπτυξη”.

 

Related Articles

Back to top button