ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέο πλημμυρικό φαινόμενο στην Θεσσαλία – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη νερού στη λίμνη Κάρλα

Δεν αποκλείεται η λίμνη να υπερχειλίσει

Αντιμέτωποι με τον φόβο ενός νέου πλημμυρικού φαινομένου βρίσκονται οι Αρχές στη Θεσσαλία, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού.

Συγκεκριμένα ο ποταμός μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στην περιφέρεια έχει αρχίσει να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα η λίμνη Κάρλα, που μέχρι πρότινος είχε αποξηρανθεί, τώρα η στάθμη του νερού της ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αν ο Πηνειός, συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει.

Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αναλύσεις στην ποιότητα του νερού στα χωριά Στεφανοδικείο και Ριζόμυλος και θεωρείται πλέον πόσιμο.

Διακοπή κυκλοφορίας

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Related Articles

Back to top button