ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Απετράπη η είσοδος 5.138 προσφύγων και μεταναστών – 45 άτομα συνελήφθησαν

Από τις 06.00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης απαγορεύτηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, συνολικά σε 5.183 άτομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.

ADS

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου. Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό έδαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Η νύχταήταν σχετικά ήρεμη στα ελληνοτουρκικάσύνορα στον Έβρο, με τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο να βρίσκονται σε επιφυλακή για να κρατήσουν εκτός ελληνικώνεδαφών τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα των Καστανέων.

Ωστόσο, ένταση επικρατούσε στις Καστανιές και χθες, Δευτέρα, όπου για ακόμη μια μέρα σημειώθηκαν επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο. Ο απεσταλμένος του CNN Greece στην περιοχή, Κώστας Πλιάκος , ωστόσο, διαπίστωσε μια διακύμανση της έντασης. Το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκε και ένα σοβαρό περιστατικό στις Φέρες, όπου ομάδα περίπου 1.000 ατόμων επιχείρησε να περάσει σε ελληνικό έδαφος και εμποδίστηκε από αστυνομία, στρατό αλλά και ντόπιους. Κατά την προσπάθεια αποτροπής εισόδου σημειώθηκαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρατηρήθηκε μια μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων προς αλλά σημεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού νέων σημείων εισόδου σε ελληνικά εδάφη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button