ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: 244 συλλήψεις και δεκάδες χιλιάδες αποτροπές εισόδου από το Σάββατο

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν συγκεντρωμένοι για έβδομη συνεχή μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, περιμένοντας να εισέλθουν στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί και στρατιώτες προσπαθούν να τους εμποδίσουν, και να τους κρατήσουν εκτός των ελληνικών εδαφών.

ADS

Το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν
  • Εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις
  • Έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα Ήρεμη νύχτα μετά από μια μέρα εντάσεων
    Μετά από μια ημέρα εντάσεων, πετροπόλεμου και χημικών, η νύχτα που πέρασε ήταν αρκετά ήρεμη.

Την Τετάρτη, είδε το «φως» της δημοσιότητας βίντεο – ντοκουμέντο από επεισόδια που σημειώθηκαν στις Καστανιές και αποτυπώνουν την ενεργή συμμετοχή των Τούρκων αστυνομικών.

Στα πλάνα φαίνεται καθαρά μια τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Οι Τούρκοι φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στον κόσμο για να επιτεθεί στις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν το απόγευμα της Τετάρτης πως από τις 6:00πμ έως τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας συνελήφθησαν 11 άτομα -στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν- ενώ εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Τετάρτης έχει αποτραπεί η είσοδος σε 32.423 περιπτώσεις και έχουν γίνει 231 συλλήψεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button