ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank : «Δεν θα είμαστε απόντες από κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο»

Η Eurobank έτοιμη να χρηματοδοτήσει μεγάλα επενδυτικά σχέδια παρά την έλλειψη ρευστότητας.

 

 

«Θα σκεφθείτε, ίσως, ότι αυτό είναι υπερβολή, γιατί δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τις συνθήκες στενότητας ρευστότητας που επικρατούν στην οικονομία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ακριβές, αλλά η Eurobank έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να διασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, μερικοί από τους οποίους είναι και μέτοχοί μας, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ειδικά για τη χρηματοδότηση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, είτε στον κλάδο των προϊόντων, όπου χρειαζόμαστε ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είτε στον κλάδο των υπηρεσιών, με πρώτο βέβαια τον τουρισμό. Μέχρι τώρα οι συμφωνίες αυτές αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και έχουμε σχέδια για την επέκτασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φωκίων Καραβίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε επίσης ότι στις δανειοδοτήσεις, ασφαλώς υπάρχει στενότητα ρευστότητας. “Όμως η Eurobank έχει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση όλων των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα και αυτές, όπως είναι φυσικό, εστιάζονται στον τουρισμό. Διαθέτουμε τεχνογνωσία και οργάνωση και δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank ήταν η ελληνική τράπεζα που χρηματοδότησε το μεγάλου ύψους, σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ, deal για την είσοδο στο συγκρότημα Σάνη της Χαλκιδικής ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή funds, του Oaktree Capital. Έχουμε ενεργό συμμετοχή στην πώληση του Hilton των Αθηνών σε έναν όμιλο μεγάλων Ελλήνων και ξένων επενδυτών”.

Επισήμανε, επίσης ότι η Eurobank μπορεί να στηρίζει τους πελάτες της. «Έχουμε τη ρευστότητα, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσετε, να σας καταλάβουν και να προχωρήσουμε μαζί. Διαθέτουμε, επομένως, τη ρευστότητα, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε να στηρίξουμε τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, διαβεβαιώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανείς που να έρθει στη Eurobank με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, με συνεκτικό επιχειρηματικό σχέδιο και προοπτικές επιτυχίας και να μην βρούμε λύση για να το χρηματοδοτήσουμε. Ελπίζω να μας φέρετε τέτοια σχέδια και θα το αποδείξουμε στην πράξη»

Η τράπεζα εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στη Σαντορίνη. Τα εγκαίνια έκανε ο Φωκίων Καραβίας, ο οποίος συνοδευόταν από αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Καλαντώνη και άλλα ανώτερα στελέχη της τράπεζας. Ο Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, κ.κ. Επιφάνιο.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker