ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζεται για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές η κυβέρνηση ;

Μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας που επετεύχθη με τους δανειστές βασικό διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι η έξοδος στις αγορές ώστε να πιστοποιηθεί ότι η οικονομία επιστρέφει σε ένα καθεστώς σχετικής κανονικότητας.

Δύο είναι τα σενάρια που συζητούνται. Το πρώτο αναφέρεται σε μια δοκιμαστική έξοδο περί τα τέλη Ιουλίου, κάτι που ωστόσο θεωρείται αρκετά ριψοκίνδυνο με την έννοια ότι εκκρεμεί η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που αν είναι αρνητική θα ακυρώσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στο οποίο εξάλλου δρα αποτρεπτικά και η διαφαινόμενη μη συμμετοχή της ελληνικής οικονομίας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

ADS

Το δεύτερο σενάριο , αρκετά πιο συντηρητικό τοποθετεί την έξοδο στις αγορές τον ερχόμενο Νοέμβρη , χρονικό σημείο που θα υπάρχει μεν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της οικονομίας, που όμως θα συμπίπτει με τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δύσκολης τρίτης αξιολόγησης που αφορά κυρίως σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων.

Η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση είναι , η έξοδος στις αγορές να συνοδευθεί από επιτόκια αρκετά χαμηλότερα από αυτά που επέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά, ώστε να κερδηθούν οι εντυπώσεις  και να δοθεί το μήνυμα ότι η οικονομία γυρνάει σελίδα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button