ΕΛΛΑΔΑ

Έστησαν παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι στο Ηράκλειο (pics)

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες

Γερό χτύπημα στην παράνομη παραγωγή και διακίνηση αλκοολούχων ποτών κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και του Τ.Α.Ε. που εντόπισαν ένα παράνομο αποστακτήριο σε ένα σπίτι στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε μετά από πληροφορίες σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε.. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Έλληνες στο σπίτι των οποίων εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου βρισκόταν σε λειτουργία εξοπλισμός για την απόσταξη αλκοολούχων ποτών και κατασχέθηκαν συνολικά 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Hrakleio-apostaktirio

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε άλλο χώρο ιδιοκτησίας του ενός όπου βρέθηκαν 61 πλαστικές δεξαμενές στις οποίες υπήρχαν 82.900 λίτρα με υγρό άγνωστης σύστασης, πλαστικά κουτιά με ποτάσα, 80 κιλά λευκής ζάχαρης, 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης, ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης, πλήθος τεμάχια για την εμφιάλωση και την συσκευασίας αλκοολούχων ποτών και τρία αλκοολόμετρα.

Hrakleio-apostaktirio-3

Τα υγρά εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση ώστε να εξακριβωθεί η χημική τους σύσταση, ενώ σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και ειδικών διατάξεων για τα αλκοολούχα ποτά και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button