ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Χαρίτση στον Άρειο Πάγο για να αποκλειστούν από τις ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες

Να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεγκλογές ζητά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολή του προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης, που ζητά τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των Σπαρτιατών στις επικείμενες ευρωεκλογές, τονίζει στην επιστολή του πως η Νέα Αριστερά «συντάσσεται με άλλα κόμματα που κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα, θεωρώντας καθήκον των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέσων, για να υπερασπιστούν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι στην ακροδεξιά και στον φασισμό».

«Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις»

Επισημαίνει, ακόμη, ότι εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου αναφορικά με την «πραγματική ηγεσία» και άρα τη νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στις 4 Απριλίου δόθηκε παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διώξεις σε 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και στον Κασιδιάρη

Για τη Νέα Αριστερά, «η δημοκρατία και η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της από την ίδρυσή της και θεωρεί την άνοδο της ακροδεξιάς, του αυταρχισμού και του εθνικισμού μείζονα κίνδυνο τόσο για τη χώρα μας όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών», όπως σημειώνει.

Τέλος, η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους για την τάση αυτή και να δεσμευτούν στην αντιμετώπισή της, κυρίως με πολιτικά μέσα, απέχοντας επίσης από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου και τη μικροπολιτική αφομοίωσή του στις πολιτικές τους προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στις 19 Απριλίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button