ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη ανακοίνωση της ΑΔΚΝ: Η Μαρία Ζιαμπάρα υποψήφια δήμαρχος Ναυπακτίας

Αυτόνομη κάθοδος της ΑΔΚΝ με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Ζιαμπάρα

Συνεδρίασε την Κυριακή 28/5/2023 η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας με θέμα τη θέση της παράταξης στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννης Μπουλές αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο  θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε επίσης στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο κοινωνικό περιβάλλον και τις επίμονες και εξαντλητικές προσπάθειες που κατέβαλε μέχρι σήμερα η ΑΔΚΝ για προγραμματική σύγκληση και συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις. Προσπάθειες που προσέκρουσαν σε προσωπικές φιλοδοξίες και δεν ευοδώθηκαν. 

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Γιάννης Μπουλές δήλωσε ότι για τον ίδιο έκλεισε ένας κύκλος 25 ετών στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και ότι θα σταθεί στο πλευρό του νέου υποψηφίου δημάρχου που πρέπει να εκλέξει η Γενική Συνέλευση της παράταξης. 

Στη συνέχεια μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα η αυτόνομη κάθοδος της παράταξης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  

Από μέλη της Γενικής Συνέλευσης προτάθηκαν για την υποψηφιότητα του δημάρχου ο πολιτικός Μηχανικός και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου από το 2011-2014, Κώστας Πατούχας και η εκπαιδευτικός και π. αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Μαρία Ζιαμπάρα.  

Μετά από εμπνευσμένη και ουσιαστική τοποθέτηση ο Κώστας Πατούχας δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και λόγω του πιεστικού χρονικού πλαισίου δεν μπορεί να αποδεχτεί την τιμητική αυτή πρόταση. Η Μαρία Ζιαμπάρα τοποθετήθηκε στη συνέχεια αναφερόμενη στον αγώνα της ΑΔΚΝ είτε στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση και στο πολιτικό αποτύπωμα που έχει αφήσει και πρέπει να συνεχιστεί με ενότητα και συνεργασία.  

Μέσα από μια διάφανη και δημοκρατική διαδικασία η Γενική Συνέλευση της ΑΔΚΝ με ομόφωνη απόφασή της επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του Οκτώβρη τη Μαρία Ζιαμπάρα. 

Στο δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά της η ΑΔΚΝ και η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα δήλωσαν όλοι ότι θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό ώστε το πρόγραμμα της ΑΔΚΝ να φτάσει σε κάθε σπίτι και σε κάθε δημότη. 

Related Articles

Back to top button