ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο- Φθινοπωρινός ο καιρός στη χώρα

Μπορεί πολλοί να είναι εκείνοι που δεν θέλουν να πουν ακόμη «Καλό Χειμώνα», αλλά όταν πέφτουν τα πρώτα χιόνια, μάλλον είναι αναγκασμένοι να το κάνουν.

 

Αν και μόλις 26 Σεπτεμβρίου σήμερα, τα πρώτα χιόνια της σεζόν στη χώρα μας είναι γεγονός μετά την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ξενοφώντα» όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους.

Η πρώτη κορυφή που «ντύθηκε» στα λευκά ήταν ο Όλυμπος όπως μας βεβαιώνει η web κάμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Η πρώτη εικόνα από τον χιονισμένο Ολυμπο έρχεται από την web κάμερα που είναι τοποθετημένη στα 2.650 μέτρα.

Στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου έχουν πέσει οι πρώτες νιφάδες χιονιού και σιγά σιγά το στρώνει. Στην πρώτη χιονόστρωση στην κορυφή του Ολύμπου, το χιόνι έφτασε τα 5 εκατοστά.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Ξενοφών» φέρνει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που σαρώνουν τα πάντα. Ο καιρός παραμένει… φθινοπωρινός και σήμερα, με τους ανέμους θα φτάνουν τα 10 μποφόρ!

Ήδη σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλουΔεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ δεμένα είναι τα πλοία και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου αλλά και του Βόλου απ’ όπου δεν έγιναν τα δρομολόγια για τις Σποράδες.

Κλειστά είναι τα πορθμεία στο Ρίο – Αντίρριο και στη γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, ενώ δεν έγινε και το πρωινό δρομολόγιο από Αρκίτσα για Αιδηψό. Δεν γίνονται ούτε τα δρομολόγια από την Καβάλα προς τον Πρίνο και τη Θάσο.

Κλειστή για ώρα ήταν η γραμμή Πέραμα – Παλούκια αλλά εκεί τα δρομολόγια πλέον γίνονται κανονικά.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων αποφασίστηκε να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία σε Τήνο, Μύκονο και Άνδρο.

Related Articles

Back to top button