ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Άπλωσαν πανό για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα άπλωσαν πανό στην πλατεία Συντάγματος για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ορισμένοι πέταξαν τρικάκια.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δράση καταδίωξαν ορισμένους από τους συγκεντρωμένους που μπήκαν ξανά στον σταθμό του μετρό. Η αστυνομία προέβη σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη τρεις προσαγωγές.

Από την ΕΛΑΣ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, τίθενται σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα με απαγόρευση συναθροίσεων, ανάλογα αυτών που ελήφθησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 600 πολίτες υπογράφουν κάλεσμα για εκδήλωση την εκδήλωση μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι.» καταλήγει το κάλεσμα που υπογράφουν περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, συλλογικότητες, φοιτητές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, κ.λ

Related Articles

Back to top button