ΕΛΛΑΔΑΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα θερινό σχολείο για τον Καβάφη

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε νέους ερευνητές απευθύνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση με αφορμή το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την εβδομάδα 9 – 15 Ιουλίου

 

Με κεντρικό θέμα τον Καβάφη και την Αρχαιότητα θα διεξαχθεί την εβδομάδα 9-15 Ιουλίου 2018 το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση με επίκεντρο την μελέτη και την εκτεταμένη διερεύνηση της σχέσης του Αλεξανδρινού ποιητή με την αρχαιότητα. Σκοπός είναι εξέταση ζητημάτων και ερωτημάτων που αφορούν τον αρχαίο προσανατολισμό του ποιητή και τη σύνδεσή του με το παρόν. Την ενθάρρυνση της έρευνας και τη σκέψης σε θεωρητικά θέματα που θα αποτελέσουν μια περαιτέρω εμβάθυνση στην γνώση.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μελετητές οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και που η δουλειά τους σχετίζεται με τα πεδία της Συγκριτικής Λογοτεχνίας και των Νεοελληνικών και Καβαφικών Σπουδών. Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις παγκοσμίου επιπέδου και να παρουσιάσουν τις έρευνές τους θέτοντας νέους προβληματισμούς αλλά και να αναπτύξουν τις θεωρίες τους πάνω σε νέες βάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: Ένας από τους στόχους του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη είναι να ενθαρρύνει τις μελλοντικές συνεργασίες και την έρευνα, ιδιαίτερα μεταξύ μελετητών που ακολουθούν διαφορετικές μεθοδολογίες και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της σταδιοδρομίας τους.
Την επιμέλεια του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2018 θα έχουν η Constanze Güthenke (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Δημήτρης Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).

Προσκεκλημένοι διεθνείς ομιλητές και πανεπιστημιακοί θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια: Alastair Blanshard (Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ), Johanna Hanink (Πανεπιστήμιο Μπράουν), Brooke Holmes (Πανεπιστήμιο Πρίνστον), Stefano Evangelista (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Τάκης Καγιαλής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση, στο κέντρο της Αθήνας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018 είναι η 31η Ιανουαρίου 2018 και η γλώσσα εργασίας του θα είναι η αγγλική χωρίς απαραίτητη γνώση της νέας ελληνικής.

Related Articles

Back to top button
Close
Close