ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιάστηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου – Ο πρώτος από την εκκλησία

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε το απόγευμα της Κυριακής και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος. 

Ο Σεβασμιότατος εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 17:00 το απόγευμα. 

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος έγινε ο πρώτος Ιεράρχης ο οποίος εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό και είχε νοσηλευτεί και ο οποίος περιμένει τις οδηγίες των γιατρών.

Ο κ.Ιερόθεος πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του  είχε ταχθεί  υπέρ των εμβολίων  τονίζοντας πως σε αυτά  οφείλεται η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής.
“Τα εμβόλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να αντιμετώπιση τους ιούς.Και εγώ έχω κάνει εμβόλια, διότι διαφορετικά πιθανόν δεν θα ζούσα και κάθε χρόνο κάνω το εμβόλιο για την γρίπη. Θα κάνω όμως και το νέο εμβόλιο ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμοδίων Οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών μου” είχε τονίσει.

Φρόντισε δε να κρατήσει αποστάσεις από όσους ανήκουν στις τάξεις της Εκκλησίας και  διαφωνούν με τα εμβόλια:”Βεβαίως, δεν δίνω συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορώ να παρατείνω την βιολογική ζωή, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός μου, ώστε να βοηθήσω όσο μπορώ όσους με έχουν ανάγκη και να προετοιμασθώ κατάλληλα για τον θάνατό μου και την συνάντησή μου με τον Χριστό”.

Related Articles

Back to top button