ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο

«Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο δικηγόρος του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι για την προφυλάκισή του ή όχι υπήρξε αρχικά διαφωνία του ανακριτή και του εισαγγελέα.

«Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο», δήλωσε ο Σωτήρης Τερζούδης, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομ, αλλά και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Τερζούδης γνωστοποίησε την πρώτη αντίδραση του εντολέα του λέγοντας πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή από τον αστυνομικό «με ανακούφιση», σημειώνοντας πως «την περίμενε με αγωνία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο εντολέας του «εκφράζει και πάλι την οδύνη του για τον χαμό του άτυχου νεαρού».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του αστυνομικού

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Ο αστυνομικός είναι ελεύθερος με τον όρο της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας αμέσως μετά την απόφαση μη προφυλάκισης του αστυνομικού.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον αδόκητο θάνατο του νεαρού αυτού, ο οποίος πραγματικά θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες», συμπλήρωσε.

«Εκείνο το οποίο με ευχαριστεί προσωπικά, είναι ότι πρέπει κάποιοι οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά και δυστυχώς υιοθετούν αυτήν την κινητοποίηση – αν όχι την οργανώνουν – και πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται», σημείωσε.

Έδωσε επιπλέον το μήνυμα «στους προέδρους που εκβίαζαν τη δικαιοσύνη», όπως είπε, ότι «αν πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, η δικαιοσύνη τους περιμένει».

Related Articles

Back to top button