ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Λεμπιδάκης μετά από έφοδο της Αστυνομίας

Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας στις 7:40 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.

Τέλος στο θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του. Ο επιχειρηματίας που βρέθηκε δεμένος, απελευθερώθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας στις 7:40 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.

Οι απαγωγείς κρατούσαν τον Λεμπιδάκη σε μια μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στην “γέφυρα Ζουρίδας”, δίπλα στην εθνική οδό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, όλοι είναι Κρητικοί. Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές αλλά και συνεργούς υπεράνω υποψίας που φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη.

Αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, σώος, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σε εξέλιξη είναι ευρεία αστυνομική επιχείρηση έξω από το Ρέθυμνο  για τη σύλληψη των υπόλοιπων απαγωγέων

Δεν υπήρξε αντίσταση, υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Ο εντοπισμός τους  έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ και φυσική παρακολούθηση υπόπτων Φαίνεται πως η αστυνομία γνώριζε εδώ και καιρό που κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο η αστυνομία ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ η οποία κατάφερε να εξιχνιάσει μια από τις πιο περίπλοκες απαγωγές που έχουν ποτέ γίνει στον ελληνικό χώρο.

Τα τελευταία μηνύματα των απαγωγέων

Oι απαγωγείς στο τελευταίο μήνυμα που είχαν στείλει στην οικογένεια του επιχειρηματία έριξαν κι άλλο τις απαιτήσεις τους, από τα 30.000.000 ευρώ στα 18.000.000.  Είχε προηγηθεό βίντεο που έδειχνε ότι ο 54χρονος είναι καλά στην υγεία του και νέο τελεσίγραφο με «αναθεωρημένες» οικονομικές απαιτήσεις των απαγωγέων.

 

Related Articles

Back to top button