ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός φυλακής 21 από τα 28 καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι εκτός φυλακών πλέον κυκλοφορούν 21 από τους 28 καταδικασθέντες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή», που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 2020.

Πέρα από τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα, Νίκο Μιχαλολιάκο, η έρευνα του «ΣΚΑΪ» καταγράφει πού βρίσκονται πλέον αυτά τα πρόσωπα.

Σε μία δίκη που χαρακτηρίστηκε ιστορική, το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές φυλάκισης σε 28 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επτά κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Επτά παραμένουν κρατούμενοι

Σήμερα, από τους 28 καταδικασθέντες επτά παραμένουν κρατούμενοι. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τιμωρήθηκε με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ακόμα τέσσερις, που κρίθηκαν ως μέλη της ηγετικής ομάδας, παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας. Το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, φυλακίστηκε το 2014.

Ο Νίκος Παππάς, άλλο ένα «δεξί χέρι» του «φύρερ» Μιχαλολιάκου, συνελήφθη μόλις τον Ιούλιο του 2021, καθώς μέχρι τότε διέφευγε με τη βοήθεια ουκρανής φίλης του.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος και υμνητής του Χίτλερ ήταν ακόμα ένας από τους φυλακισθέντες με ποινή 13 ετών, ενώ λίγο προτού παραδοθεί είχε χαρακτηρίσει τη δίκη ως «σκευωρία» μέσω βίντεο.

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις 27 Απριλίου του 2021 στο σπίτι του, στις Βρυξέλλες, αφού το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του.

Πολλά μέλη του ναζιστικού μορφώματος έκτοτε έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ τους ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Γιώργος Γερμενής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που έχουν πρωταγωνιστήσει στις βίαιες εκδηλώσεις της οργάνωσης.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μίχος, και ο αρχηγός του «πυρήνα» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button