ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών (video)

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Είχαν προηγηθεί στις 02:50, δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας και στα γραφεία εφημερίδας, στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Έδωσε περιθώριο 40 λεπτών, όμως τελικά η βόμβα εξερράγη 35 λεπτά αργότερα. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα» και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέκλεισε το σημείο, ενώ στο Εφετείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα. Ο φύλακας είδε δύο άτομα να αφήνουν την τσάντα στα σκαλοπάτια του Εφετείου και να εξαφανίζονται αμέσως μετά, μπαίνοντας σε λευκό αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 9:30 αστυνομικοί εντόπισαν καμένο στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου, κοντά στο Μουσείο, ένα λευκό βαν μάρκας FIAT εκτιμώντας ότι αυτό ήταν το όχημα διαφυγής καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στο αυτοκίνητο σημειώθηκε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα. Παραμένει, πάντως, άγνωστο εάν στο αυτοκίνητο περίμενε ένας ή περισσότεροι συνεργοί τους, ή εάν ήταν μόνοι τους οι δύο δράστες.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου, με τους αστυνομικούς να βγάζουν ένα μικρό «βουνό» από μπάζα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button