ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ: Υπήρχε περιπολικό

“Υπήρχε περιπολία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό από τους αστυνομικούς” δήλωσε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

“Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της” δήλωσε, το πρωί της Τετάρτης (3/4), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, στον απόηχο της γυναικοκτονίας που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/4) έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Η κ. Δημογλίδου επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την άγρια δολοφονία της 28χρονης, κυριολεκτικά μπροστά από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος στους Αγίους Αναργύρους, προχώρησε σε μία παραδοχή. Ότι περιπολικό υπήρχε για να μεταφέρει την 28χρονη στο σπίτι της ή τουλάχιστον ήταν δυνατόν αυτό να συμβεί με ασφαλέστερους όρους.

Το θέμα μας είναι, όχι ότι δεν υπήρχε περιπολικό να μεταφέρει την κοπέλα, αλλά ότι δεν ενημερώθηκε περιπολικό για να γίνει η μεταφορά. Αυτό ερευνούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου, ενώ σημείωσε πως “γιατί δεν ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από αστυνομικούς του Τμήματος, είναι ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί και εμάς”.

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό από τους αστυνομικούς για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της” δήλωσε επίσης σε άλλη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το πρωί της Τετάρτης.

Εννοώντας, δηλαδή, ότι θα μπορούσαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι του ΑΤ Αγίων Αναργύρων να καλέσουν περιπολικό, και να εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά της 28χρονης στο σπίτι της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντ’ αυτού της πρότειναν να καλέσει η ίδια το 100, όπως και έκανε, εξερχόμενη του ΑΤ, όπου και δέχτηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τον πρώην σύντροφό της.

Εδώ είναι που προκύπτει ένα ακόμα ζήτημα, το οποίο επίσης καλέστηκε να απαντήσει η κ. Δημογλίδου, το πρωί της Τετάρτης: Τι έκανε ο αστυνομικός που βρισκόταν εντός του φυλακίου;

Γιατί πλέον, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ που περιέγραφαν ότι η δολοφονία της 28χρονης σημειώθηκε στην “περιοχή των Αγίων Αναργύρων” ή έκαναν λόγο για “απόσταση 100 μέτρων”, αποδείχθηκε ότι η γυναικοκτονία τελέστηκε ακριβώς έξω από το φυλάκιο του ΑΤ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button