ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι ομογενείς από το Σουδάν

Στην Ελλάδα έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, το οποίο έχει μετατραπεί ξανά σε εμπόλεμη ζώνη.

Το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με 13 και 4 συζύγους Ελλήνων που ήταν στο Σουδάν, στο οποίο έχει ξεσπάσει νέα απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι Έλληνες παρελήφθησαν από το Τζιμπουτίτο ταξίδι επιστροφής είχε ενδιάμεσο σταθμό το Ασουάν στη Νότια Αίγυπτο, (5 ώρες είναι το ταξίδι έως την Αίγυπτο) και τελικός προορισμός ήταν η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, (4 ώρες Αίγυπτος-Ελλάδα).

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 7

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο C-27 απογειώθηκε από την Ελευσίνα με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν. 

Κι αυτό γιατί 7 επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Η τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: 

Related Articles

Back to top button