ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτικές στιγμές στην Πάρνηθα – Καίγονται σπίτια στο Μενίδι

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα στην Πάρνηθα ενώ η Αλεξανδρούπολη φλέγεται για πέμπτη ημέρα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα και το πρωί της Τετάρτης καθώς οι φωτιές στην Αττική αλλά και στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν να κατακαίνε σπίτια και δασικές εκτάσεις. Δραματική είναι η κατάσταση σε οικισμούς της Πάρνηθας που παραδίδονται στις φλόγες, ενώ το μέτωπο κινείται προς τον Εθνικό Δρυμού.

Η Αθήνα έχει γεμίσει καπνούς, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών. Το in βρίσκεται για ακόμα μία μέρα στο μέτωπο της Πάρνηθας και μεταδίδει live τις εξελίξεις.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση για πέμπτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη με τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή ενώ το μέτωπο μετά τη 1 τα ξημερώματα κινείτο προς Ροδόπη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκροί σε δασώδη έκταση κοντά στο χωριό Αβαντας στον Εβρο. Τη Δευτέρα, ακόμα δύο άτομα είχαν ανασυρθεί νεκρά, στη Βοιωτία και τη Λευκίμμη.

Τέσσερα μέτωπα μαίνονταν στη Βοιωτία με τα μηνύματα του 112 επίσης να ηχούν συνεχώς ενώ και στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός, ιδιαίτερα στο μέτωπο της Μακρακώμης. Και στον Ασπρόπυργο υπήρξε αναζωπύρωση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ανησυχούν για την ένταση των ανέμων.


Related Articles

Back to top button