ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ασφαλείς οι Έλληνες καταναλωτές

Εισαγγελέας για τα δηλητήρια σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

 

 

Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι απειλές που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο περί δηλητηρίασης προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το προειδοποιητικό μήνυμα για επαπειλούμενη δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών, με αποτέλεσμα την απόσυρσή τους από τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, τη διαβεβαίωσή του ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ασφαλείς, μετά τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη στοχοποιημένη αγορά της Αττικής, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την προληπτική απομάκρυνση των επίμαχων προϊόντων από τις επιχειρήσεις, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τσιάλτας τόνισε: «Βασικός στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και αυτό επιτυγχάνεται με την απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από την Αττική όπου υπήρχε και η απειλή. Ήδη αποσύρθηκαν τα επίμαχα προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ με πρωτοβουλία όλων των εταιρειών, ενώ ο ΕΦΕΤ θα ελέγξει αν αυτό έχει γίνει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά τις διαβεβαιώσεις της Ελληνική Αστυνομίας και μετά από τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε θα υλοποιηθεί η απειλή.

Η απειλή στόχευε στο να υποστούν οι εταιρείες για τη συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων, μια οικονομική ζημιά. Δυστυχώς θα την υποστούν, όμως με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ο τελικός καταναλωτής».

Σε κάθε περίπτωση, είπε «οι συγκεκριμένοι τύποι των προϊόντων δεν θα υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον καταναλωτή».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οργάνωση αντιεξουσιαστικού χώρου ανακοίνωσε ότι αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Related Articles

Back to top button