ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Υπόνοιες ότι η μεταλλική κατασκευή ήταν ελαττωματική

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες του ελληνικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή (23.12.2022) και κατά το οποίο ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του.

Οι έρευνες των ρουμανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στο επίκεντρο είναι ο οδηγός και αλλά και το τι έγινε με την μεταλλική κατασκευή.

Το σοκαριστικό δυστύχημα με το λεωφορείο που ήταν γεμάτο Έλληνες σημειώθηκε μετά από πρόσκρουση σε μπάρα ελέγχου. Οι δημοτικές αρχές του Βουκουρεστίου, σύμφωνα με το euronews, ανακοίνωσαν πως θα παράσχουν όλα τα στοιχεία για την μεταλλική κατασκευή μόνο στις αρμόδιες ερευνητικές αρχές και ότι δεν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσουν.

Γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά στους ειδικούς οδικής ασφάλειας, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί έφυγε η μεταλλική κατασκευή από τη βάση της και αφήνουν υπόνοιες για ελαττωματική κατασκευή. 

«Ήταν μία κατασκευή με θεμέλια πάνω από το έδαφος και είχε κάποιες λεπτές βίδες. Όταν λοιπόν κόλλησε πάνω της το λεωφορείο, οι βίδες έφυγαν γιατί δεν είχαν κάποιοι εσωτερικό σύστημα στήριξης. Έφυγαν από την τσιμεντένια βάση, η κατασκευή έπεσε και πλάκωσε την οροφή του λεωφορείου. Κανονικά, θα έπρεπε κάτω από την κατασκευή να υπάρχουν θεμέλια αρκετών κυβικών μέτρων από μπετόν. Και επίσης εσωτερικά της κατασκευής υπάρχει χοντρή σιδερένια ενίσχυση» λέει ο Βαλεντίν Τσιομπάνου, ειδικός οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του λεωφορείου σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα. Η δικογραφία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία σχηματισμού από τη ρουμανική αστυνομία και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι όποτε τον χρειάζονται.

Με πληροφορίες από euronews

Related Articles

Back to top button