ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Για πρώτη φορά φετός δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στον χώρο του Πολυτεχνείου καθώς το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από μια μομάδα αντιεξουσιαστών.

Η αστυνομία εκφράζει φόβους για έκτροπα και επισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου ακριβώς για αυτό έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 7000 αστυνομικοί προκειμένου να να αποφευχθούν. Τοσχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» για τον εορτασμό της 44ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Τα μέτρα 

Φέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.

Related Articles

Back to top button