ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος που έψαχναν δέκα χρόνια συνελήφθη στην Κρήτη

Σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2014

Μια ολόκληρη δεκαετία ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονία στην πατρίδα του ένας 45χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Ελλάδα και κρυβόταν στην Κρήτη όπου κυκλοφορούσε με άλλο όνομα, καθώς είχε εφοδιαστεί με πλαστό δελτίο ταυτότητας, ώσπου προδόθηκε από μια τροχαία παράβαση. 

Ο αλλοδαπός υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου σε μια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, το πρωί του Σαββάτου, αλλά διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης και το δελτίο ταυτότητας το οποίο τους έδειξε αποδείχθηκε πως ήταν πλαστό. 

Έτσι, συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου για προανάκριση, κατά την διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2014. 

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παράβαση του Κ.Ο.Κ. για την οποία του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, που δρομολογεί την διαδικασία για την έκδοσή του στην γειτονική χώρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button