ΕΛΛΑΔΑ

Δισεκατομμυριούχος κατασκευάζει υποβρύχιο για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού

Έναν χρόνο μετά αφού το υποβρύχιο Τιτάν ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι του, από το οποίο δεν επέστρεψαν ποτέ οι πέντε άνδρες που επέβαιναν σε αυτό, ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξεκινά ένα νέο υποβρύχιο πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποδείξει ότι η περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού μπορεί να εξερευνηθεί με ασφάλεια.

Ο 74χρονος Λάρι Κόνορ από το Οχάιο, σχεδιάζει να ταξιδέψει στα 12.400 πόδια στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού με ένα υποβρύχιο δύο ατόμων, κατασκευασμένο από την Triton Submarines, σύμφωνα με τον Independent.

Αυτό έρχεται μετά την απώλεια της ζωής πέντε ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας- σε ένα παρόμοιο υποβρύχιο, όταν αυτό υπέστη «ενδόρρηξη» περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού. Η OceanGate, η οποία χρέωσε 250.0000 δολάρια για τα ταξίδια στο σημείο, ανέστειλε στη συνέχεια όλες τις δραστηριότητές της, εν αναμονή της έρευνας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο» δήλωσε ο Κόνορ στη Wall Street Journal.

Ο Κόνορ, για την κατασκευή του υποβρυχίου, θα συνεργαστεί με τον Πάτρικ Λαχέι, έμπειρο δύτη και σχεδιαστή υποβρυχίων, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Triton Submarines.

«Ο Πάτρικ το σκεφτόταν και το σχεδίαζε αυτό για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία», πρόσθεσε ο Κόνορ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε σκοπεύουν να κάνουν το ταξίδι στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button