ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση τραυματισμένης τουρίστριας από το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη

Παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που την μετέφερε στην 115 Π.Μ. του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Σούδας – Στη συνέχεια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων

Επιχείρηση για τη διάσωση τραυματισμένης τουρίστριας στήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) στο φαράγγι της Σαμαριάςστην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 11 πυροσβέστες της Π.Υ. Βρυσσών, του Π.Κ. Ανωπόλεως και της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες η γυναίκα εντοπίστηκε τραυματισμένη εντός του φαραγγιού στο 9ο χιλιόμετρο της πεζοπορίας και μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο πλησίον του οικισμού Σαμαριά. Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που την μετέφερε στην 115 Π.Μ. του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Σούδας.

Στη συνέχεια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button