ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία κατοίκων στις Σέρρες για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Βασιλειάδη.

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιτίθενται στην εξέλιξη αυτή με το αιτιολογικό ότι το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, κάτοικοι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, Νίκος Μπελελής, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφασή της.

Μηταράκης: Σε στρατόπεδο στις Σέρρες όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα
Η είδηση για τον σχεδιασμό κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Tο κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου», είπε και εξήγησε πως θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Related Articles

Back to top button