ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην παιδική κατασκήνωση στην Χαλκιδική

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας που είχε βρεθεί θετική μία 15χρονη κοπέλα, διαπιστώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε μία 11χρονη που έμενε στο ίδιο θάλαμο με την 15χρονη από τη Βέροια. 

Το κορίτσι βρίσκεται σε καραντίνα έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.  

Η 15χρονη είχε βγει θετική την Κυριακή και αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα έκτακτα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και των εργαζομένων.

Το κορίτσι είχε πάει στην παιδική κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες αργότερα εκδήλωσε «δέκατα» πυρετού. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης θορυβήθηκαν και όταν μετά από 24 ώρες διαπίστωσαν πως ο πυρετός δεν πέφτει, κάλεσαν τους γονείς της κοπέλας.

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου του έκαναν τεστ και βγήκε θετικό. Οι γονείς των παιδιών που είχαν έρθει σε επαφή με την ανήλικη κλήθηκαν για να παραλάβουν τα παιδιά τους, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Related Articles

Back to top button