ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης: Με σόκαραν οι εικόνες στα Θεοφάνεια- Φοβάμαι μη γίνει Θεσσαλονίκη όλη η χώρα

Ανήσυχος με την πορεία της πανδημίας στη χώρα εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μετά τις χθεσινές εικόνες στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια. 

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα», δήλωσε και τόνισε πως το να προστεθεί τι συνέβη χθες με την γιορτή των Θεοφανίων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο.

«Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν. Όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία», σημείωσε για τις χθεσινές εικόνες με την προσέλευση πιστών στις εκκλησίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε επίσης ότι όλα αυτά δεν είναι θέμα πίστης. «Δεν είναι θέμα πίστης, είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη», τόνισε.

«Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για μια επιπλέον θυσία που ζητήθηκε από τον κόσμο προκειμένου να επιτευχθεί το παραπάνω.

«Με τις χθεσινές εικόνες είναι εμφανές ότι αυτό είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο», κατέληξε. 

Related Articles

Back to top button