ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ξεχνώ, 57 ψυχές»: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Ο αγώνας αυτός δεν έχει νικητές, ούτε μετάλλια, ούτε χρονομέτρηση παρά μόνο ένα σύνθημα «δεν ξεχνάμε, 57 ψυχές»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη από την τραγωδία των Τεμπών και οι πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας διαμηνύουν με τις πρωτοβουλίες τους ότι δεν ξεχνούν ούτε συγχωρούν τις αμέλειες και τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και την ακαταλληλότητα του σιδηροδρόμου που στέρησαν τις ζωές σε 57 ανθρώπους.

Στη Λάρισα με αφορμή την οδυνηρή αυτή επέτειο διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας μνήμης για τα θυμάτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Δεν υπάρχει νικητής, ούτε χρονομέτρηση

Περίπου 350 άτομα θα ποδηλατήσουν από το εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα μέχρι το σημείο μηδέν κι από εκεί θα πάνε πεζήστον τόπο του δυστυχήματος, όπου θα τελεστεί τρισάγιο. Ο αγώνας αυτός δεν έχει νικητές, ούτε μετάλλια, ούτε χρονομέτρηση παρά μόνο ένα σύνθημα «δεν ξεχνάμε, 57 ψυχές».

«Είναι μία δύσκολη μέρα, που ταυτόχρονα μας γεμίζει αισιοδοξία. Έχουν έρθει δρομείς από όλη την Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας», επεσήμανε, μιλώντας στην κάμερα του OPEN και του «Τώρα Μαζί» ο διοργανωτής Γιώργος Φωτιάδης.

Ο κος Φωτιάδης βρίσκονταν εδώ και περίπου ένα χρόνο σε επικοινωνία με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων τωνΤεμπών και μετέφερε πως «οι γονείς μας είπαν μία συνταρακτική κουβέντα ότι “τα παιδιά μας χάθηκαν, ό,τι και να κάνουμε, αν τρέξουμε, αν διαμαρτυρηθούμε, δεν γυρνούν πίσω. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην επαναληφθεί”».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button