ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει κάθε πολίτης στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του κατά του κορωνοϊού.

Η φόρμα συμπληρώνεται σε δύο γλώσσες – ελληνικά και αγγλικά – και εκτός από τα στοιχεία των πολιτών, αναφέρει την εταιρεία που παρασκεύασε το εμβόλιο καθώς και τις ημερομηνίες χορήγησης της πρώτης και της δεύτερης δόσης. 

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει και QR code. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί και τηρούνται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού COVID-19, ο / η … με ημερομηνία γέννησης … και ΑΜΚΑ … έχει εμβολιαστεί επιτυχώς κατά του SARS-Cov-2 με εμβόλιο τύπου Pfizer», σημειώνεται στο τέλος. 

Εν τω μεταξύ, o Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και όλους τους αρχηγούς των κρατών – μελών προτείνοντας την θεσμοθέτηση ενός πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού.

Όπως σημειώνει «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών – μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας […] για τον λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».

Related Articles

Back to top button